Poptávka
×

Co je to autorský tisk?

Autorský tisk je tradiční ruční technika tisku, která se často využívá k tvorbě originálních grafik a uměleckých děl. Charakterizuje se tím, že jednotlivé otisky jsou často ručně upravovány a signovány umělcem, což je činí unikátními.

Hlavní rozdíly mezi autorským tiskem a jinými formami tisku

  1. Originalita: Zatímco většina tiskových metod se zaměřuje na masovou produkci identických kopií, autorský tisk se často vyznačuje tím, že každý tisk je jedinečný. Umělec může ručně upravit každý tisk, což dává každému dílu specifický charakter.
  2. Technika: Autorský tisk často zahrnuje tradiční techniky, jako je dřevoryt, litografie nebo lept. Tyto metody vyžadují speciální nástroje a materiály a jsou často pracnější než moderní tiskové techniky.
  3. Materiál: Zatímco mnoho moderních tiskových metod využívá standardní papíry a materiály, autorský tisk může využívat speciální papíry, textilie nebo jiné materiály, které přidávají dílu další rozměr.
  4. Náklady: Vzhledem k ruční povaze autorského tisku a potřebě specializovaných materiálů může být tato forma tisku dražší než jiné metody.
  5. Limitované edice: Mnoho autorských tisků je vytvořeno v omezeném množství, což zvyšuje jejich hodnotu a zároveň podtrhuje jejich jedinečnost.

 

Proč byste měli zvážit autorský tisk?

Ačkoli autorský tisk není pro každý projekt ideální, nabízí řadu výhod pro ty, kteří hledají jedinečný a umělecký přístup k tisku. Může být ideální pro limitované edice, výstavní materiály nebo speciální dárky.

Autorský tisk je fascinujícím spojením tradičních technik a uměleckého vidění, což ho činí jedinečným v dnešním světě plném automatizace. Pokud hledáte způsob, jak přidat do svých tiskovin osobní dotek a umělecký rozměr, je autorský tisk tím pravým směrem.

B2B spolupráce

Nabízíme velmi výhodné ceny a slevy pro tiskárny, grafická studia či reklamní agentury.
Zjistit více

Blog & novinky

Aktuálně ze světa ABC tiskárny - nové technologie, tiskařské materiály, zajímavosti a mnohem více.
Zjistit více