Poptávka
×

Co je to laminace?

Laminace je postup, při kterém se na povrch tištěného materiálu aplikuje tenká vrstva plastu nebo fólie. Tato vrstva se obvykle váže s tištěným materiálem pomocí tepla a tlaku, čímž vzniká pevný spoj. Výsledkem je lesklý, matný nebo pololesklý povrch, který zlepšuje vzhled a odolnost tiskových materiálů.

Jaké jsou výhody laminace?

Ochrana před poškozením:

Hlavním důvodem použití laminace je ochrana tištěných materiálů před mechanickým poškozením, jako jsou zářezy, škrábance a vlhkost. Díky laminaci budou vaše tiskové produkty odolnější a déle si zachovají svůj původní vzhled.

Zvýraznění barvy a kontrastu:

Laminace zdůrazňuje barvy a kontrast na tištěných materiálech, což vede k větší vizuální přitažlivosti. Lesklá laminace dodává barevným detailům živost a jas, zatímco matná laminace dodává designu sofistikovanější a elegantnější vzhled.

Snadnější čištění:

Laminované tištěné materiály lze snadno otřít nebo vyčistit, což je užitečné zejména u vizitek nebo menu, které jsou vystaveny dennímu opotřebení.

Delší životnost:

Díky ochraně proti poškození a opotřebení se laminované tiskové materiály mohou těšit delší životnosti. To je zvláště užitečné u materiálů, které mají dlouhodobé využití, jako jsou nápisy na výlohy, cenovky nebo letáky.

Kdy použít laminaci?

Vystavení opotřebení:

Pokud jsou vaše tiskové produkty často manipulovány nebo vystavovány opotřebení, laminace pomůže chránit jejich povrch a prodloužit jejich životnost.

Potřeba větší vizuální přitažlivosti:

Pokud chcete, aby vaše tištěné materiály vynikly a zaujaly pozornost, lesklá nebo matná laminace může zvýraznit barvy a přidat jim sofistikovanější vzhled.

Materiály pro venkovní použití:

Pokud plánujete používat tištěné materiály venku, laminace je klíčová, aby byly chráněny před nepříznivými povětrnostními podmínkami, jako jsou déšť nebo slunce.

Dlouhodobá použitelnost:

Pro materiály, které budou používány dlouhodobě, je laminace dobrým způsobem, jak zajistit, že si zachovají svůj vzhled i po dlouhé době.

Laminace je skvělým způsobem, jak zvýšit ochranu a vizuální přitažlivost vašich tištěných materiálů. Pokud chcete, aby vaše tiskové produkty vypadaly skvěle a dlouho vydržely, laminace je investicí, která se vyplatí. Pamatujte, že volba laminace závisí na konkrétním použití a potřebách vašich tiskových materiálů.

B2B spolupráce

Nabízíme velmi výhodné ceny a slevy pro tiskárny, grafická studia či reklamní agentury.
Zjistit více

Blog & novinky

Aktuálně ze světa ABC tiskárny - nové technologie, tiskařské materiály, zajímavosti a mnohem více.
Zjistit více