Poptávka
×

Co je to ofsetový tisk?

Ofsetový tisk je tradiční tisková metoda, která se používá již desítky let. Principem ofsetového tisku je přenos inkoustu na tiskovou desku, která je následně přenesena na tiskový materiál, jako je papír nebo karton. Tato metoda je ideální pro velké objemy tisku, a proto se často používá pro tištění novin, časopisů, brožur a jiných hromadných tiskovin.

Jaké jsou výhody ofsetového tisku?

  1. Kvalita tisku: Ofsetový tisk poskytuje vysokou kvalitu tisku s ostrými detaily a živými barvami.
  2. Ekonomičnost pro velké objemy: Čím větší je tisková zakázka, tím výhodnější je ofsetový tisk, protože náklady na jednotlivé otisky jsou nižší.
  3. Různé tiskové materiály: Ofsetový tisk umožňuje tisknout na různé druhy papíru, kartonu a jiných materiálů.

 Jaké jsou nevýhody ofsetového tisku?

  1. Nastavení nákladů: Ofsetový tisk vyžaduje určité náklady na přípravu tiskových desek a strojů pro každý tiskový projekt. Proto může být pro malé zakázky ekonomicky nevýhodný.
  2. Časová náročnost: Nastavení ofsetového tisku může trvat delší dobu, což snižuje flexibilitu pro malé zakázky nebo ty s krátkým termínem.

Co je to digitální tisk?

Digitální tisk je modernější technika, která využívá digitálních dat k přenosu obrazů přímo na tiskový materiál. Tato metoda je vhodná pro malé a střední náklady a umožňuje rychlé tisky s minimálními přípravnými náklady. Digitální tisk je ideální pro personalizované tiskoviny a krátké tisky s rychlým obratem.

Jaké jsou výhody digitálního tisku?

  1. Rychlost a flexibilita: Digitální tisk umožňuje rychlé a flexibilní tisky s minimálním nastavením strojů, což je ideální pro malé zakázky nebo ty s krátkým termínem.
  2. Personalizace: Díky digitální technologii je možné snadno personalizovat každý otisk, což je užitečné pro tisk direct mailů a dalších marketingových materiálů.
  3. Kvalita tisku: Moderní digitální tisky dosahují vysoké kvality, která může konkurovat ofsetovému tisku.

Jaké jsou nevýhody digitálního tisku?

  1. Vyšší náklady na velké zakázky: Při velkém množství tisku mohou být náklady na digitální tisk vyšší než u ofsetového tisku.
  2. Omezené možnosti tiskových materiálů: Některé speciální tiskové materiály nemusí být kompatibilní s digitálním tiskem.

 Jakou volbu zvolit pro váš tiskový projekt?

Když přemýšlíte o volbě mezi ofsetovým a digitálním tiskem, je důležité zvážit několik faktorů:

  1. Velikost tiskové zakázky: Pro velké tisky s vysokým nákladem je ofsetový tisk obvykle ekonomicky výhodnější.
  2. Krátké termíny: Pokud potřebujete rychlý obrat a malé množství tiskovin, digitální tisk je lepší volbou.
  3. Personalizace: Pokud chcete tisknout personalizované materiály s různými údaji na každém otisku, digitální tisk je ideální volbou.
  4. Speciální tiskové materiály: Pokud potřebujete tisknout na specifické materiály, ujistěte se, že jsou kompatibilní s vaší zvolenou tiskovou metodou.

 Obě metody tisku - ofsetový i digitální - mají své výhody a nevýhody, které je třeba vzít v úvahu při rozhodování o nejlepší volbě pro váš tiskový projekt.

Pokud máte velký počet tiskovin a kvalita je klíčovým faktorem, může být ofsetový tisk správnou volbou. Pro malé zakázky, rychlé obraty a personalizované tisky bude digitální tisk vhodnější volbou. Důkladně zvažte své potřeby a požadavky a poraďte se s námi, abyste zajistili, že vaše tiskové projekty budou úspěšné a efektivní.

B2B spolupráce

Nabízíme velmi výhodné ceny a slevy pro tiskárny, grafická studia či reklamní agentury.
Zjistit více

Blog & novinky

Aktuálně ze světa ABC tiskárny - nové technologie, tiskařské materiály, zajímavosti a mnohem více.
Zjistit více