Poptávka
×

Nedostatečná rozlišení obrázků

Jednou z nejčastějších chyb je použití nízkého rozlišení obrázků. Pokud použijete obrázek s nízkým rozlišením (72 dpi - bodů na palec) namísto vyššího rozlišení (300 dpi), výsledný tištěný materiál bude rozmazaný a pixelovaný. Pamatujte, že obrázky určené pro web a sociální média mají nižší rozlišení, zatímco pro tisk je nutné použít vyšší rozlišení. Vždy se ujistěte, že vaše obrázky mají dostatečné rozlišení pro požadovaný tiskový formát.

Nepoužití správného barevného profilu

Barevný profil je důležitým aspektem při přípravě souboru pro tisk. Použití nesprávného barevného profilu může způsobit, že tiskový materiál bude mít odlišný odstín barev od toho, co vidíte na obrazovce. Je důležité použít CMYK barevný profil pro tištěné materiály, nikoli RGB, který se používá pro digitální zobrazování. Před tiskem vždy ověřte správnost použitého barevného profilu.

Nezohlednění ořezových značek

Ořezové značky (crop marks) jsou značky na okrajích dokumentu, které určují místo ořezu po tištění. Při tvorbě tiskového materiálu vždy ujistěte, že máte správně nastaveny ořezové značky.

Použití nesprávných písem

Použití nesprávných písem může způsobit, že váš tištěný materiál bude nepřehledný nebo obtížně čitelný. Některé písma jsou navržena pouze pro digitální použití a nemusí být vhodná pro tisk. Kromě toho, pokud použijete příliš mnoho různých písem, výsledný design bude chaotický. Zvolte pro svůj tiskový materiál vhodná písma a držte se jednoduchosti.

Ignorování formátu souboru

Použití nesprávného formátu souboru může způsobit ztrátu kvality nebo nepřesné zobrazení. Pro tiskové materiály je nejlepší volbou formát PDF (Portable Document Format). PDF zajišťuje konzistenci a zachování kvality vašeho designu bez ohledu na to, na jakém zařízení nebo softwaru je otevřen.

Příprava souboru pro tisk může být náročný proces, ale dodržením základních pravidel a vyhnutím se nejčastějším chybám můžete dosáhnout skvělých výsledků. Ujistěte se, že obrázky mají dostatečné rozlišení, použijte správný barevný profil, zahrňte ořezové značky, zvolte vhodná písma a použijte správný formát souboru.

B2B spolupráce

Nabízíme velmi výhodné ceny a slevy pro tiskárny, grafická studia či reklamní agentury.
Zjistit více

Blog & novinky

Aktuálně ze světa ABC tiskárny - nové technologie, tiskařské materiály, zajímavosti a mnohem více.
Zjistit více