Poptávka
×

Vynález knihtisku jako takového je spojován se jménem Johanna Gutenberga. Ten však měl celou řadu předchůdců a to především v podobě pečetidel a razítek, která umožňovala opakovaný tisk symbolu či krátkého textu. Z období Mezopotámské říše se dochovaly kamenné válečky, jež sloužily pro pečetění nevypálených hliněných destiček.

Tisk v současnosti

V současné době je tiskárnou chápáno především výstupní zařízení, jež se připojuje k počítači či notebooku a které má za úkol přenášet data z elektronické podoby na papír nebo jiné médium. Tento chytrý vynález se stal nedílnou součástí nejen vybavení kanceláří, ale je to velmi užitečný pomocník také v celé řadě různých povolání.

Tisk se provádí na tiskárně. Mezi základní druhy patří tiskárny jehličkové, inkoustové a laserové. Jehličkové tiskárny se v současné době používají především tam, kde není potřeba kvalitního tisku.

Nejrozšířenějším druhem současnosti jsou tiskárny inkoustové. Nabízejí dobrou kvalitu tisku za relativně nízkou cenu. Kvalita však závisí na použitém papíru. Lze je využít pro tisk textu, grafických dokumentů nebo fotografií.

Laserové tiskárny se využívají tam, kde je potřeba tisknout kvalitně a rychle.

Naše online tiskárna nabízí profesionální tisk celé řady produktů. Na trhu působíme již dlouhou dobu, díky čemuž jsme získali celou řadu zajímavých zkušeností, jež se odrážejí v nabídce našich služeb.

V oblasti tisku si své uplatnění v celé řadě oborů nachází i 3D tisk. Umožňuje vytvářet trojrozměrné modely a nabízí nedozírné možnosti využívání. Při 3D tisku vzniká objekt postupně, vrstvu po vrstvě a využívají se různé druhy technologií.

B2B spolupráce

Nabízíme velmi výhodné ceny a slevy pro tiskárny, grafická studia či reklamní agentury.
Zjistit více

Blog & novinky

Aktuálně ze světa ABC tiskárny - nové technologie, tiskařské materiály, zajímavosti a mnohem více.
Zjistit více