Poptávka
×

Hlavní výhody tiskového marketingu v e-commerce

Osobní dotek v digitálním věku

Tištěné materiály přidávají osobní dotek k digitálním transakcím. Personalizované obaly, dárkové krabičky nebo letáky s doporučeními komplementárních produktů nejen překvapí a potěší zákazníka, ale také zanechají trvalý pozitivní dojem.

Zvýšení loajality a prodejního potenciálu

Tištěné marketingové materiály podporují up-selling a cross-selling, umožňují značkám navázat hlubší interakci se zákazníky a zvýšit jejich loajalitu. Balicí papír s logem značky nebo samolepicí etikety vytvářejí konzistentní sadu propagačních tiskovin, které zvyšují hodnotu značky v očích zákazníků.

Efektivní oslovování nových cílových skupin

V prostředí, kde je internet přesycen reklamou, tištěné materiály nabízí osvěžující alternativu, která může upoutat pozornost nových zákazníků. Díky své specifičnosti a méně vtíravé povaze mají tištěné reklamy větší šanci zaujmout a nejsou tak snadno přehlíženy jako online reklamy.

Haptické vjemy posilují komunikaci

Haptické vjemy, které tištěné materiály poskytují, přidávají další rozměr k tradiční komunikaci založené na zraku a sluchu. Čím více smyslů je zapojeno do interakce se značkou, tím silnější a pamětihodnější je zážitek.

Posílení image značky

Pečlivě navržené tištěné materiály, jako jsou letáky, katalogy nebo brožury, mohou významně přispět k image značky. Vysoce kvalitní tisk a design vyvolávají asociace s profesionalitou, estetikou a smyslem pro detail.

A co unboxing?

Unboxing, tedy rozbalování produktů, se stalo důležitým momentem v zákaznické zkušenosti, a tištěné materiály zde hrají klíčovou roli. Obsah balení, prezentovaný při rozbalování naživo nebo ve videu, může být rozhodujícím faktorem pro nákup. Tištěné doplňky, jako jsou samolepky, děkovné kartičky nebo vizitky, přidávají balíčku hodnotu a zvyšují šanci, že zákazník si značku zapamatuje a vrátí se.

Vzhledem k těmto výhodám by e-commerce značky neměly podceňovat sílu tištěných marketingových materiálů. Jejich integrace do celkové marketingové strategie může značně přispět k posílení vztahu se zákazníky, zvýšení loajality a podpoře prodeje. V době, kdy je digitalizace na vzestupu, může právě tištěný marketingový materiál poskytnout ten nezapomenutelný osobní dotek, který zákazníci ocení a odliší vaši značku od konkurence.

B2B spolupráce

Nabízíme velmi výhodné ceny a slevy pro tiskárny, grafická studia či reklamní agentury.
Zjistit více

Blog & novinky

Aktuálně ze světa ABC tiskárny - nové technologie, tiskařské materiály, zajímavosti a mnohem více.
Zjistit více