Poptávka
×

Jak prokrastinaci předcházet? Jednoduše tím, že si svůj čas i práci budete plánovat. Kvalitním pomocníkem pro plánování času i práce jsou kalendáře nástěnné i stolní a osobní diáře.

Jak efektivně plánovat?

Prvním důležitým krokem je určit si prioritu jednotlivých činností a úkoly si, dle důležitosti rozplánovat na celý týden rovnoměrně. Každý den si naplánujte několik různorodých položek, které zvládnete během dne zpracovat. Nejdůležitější věci si naplánujte na začátek týdne a postupně ubírejte z náročnosti. Stejně tak plánujte práci i na každý den. Ty nejvíce náročné úkoly si nechejte na začátek.

Pokud jste v pohodě a stíháte, můžete si splnit i některé úkoly naplánované na později. Pokud přemýšlíte nad multitaskingem (práce na několika úkolech současně), není to dobrá volba. Jednotlivé úkoly vás mohou brzdit, nebudete se na nic soustředit tak, jak máte a ve finále nestihnete dotáhnout žádný úkol do konce a tak jak má být splněn. Ideální je, pokud si můžete seskupit obdobné druhy práce do jedné části dne.

Pokud vás čeká velký projekt, naplánujte si jej na několik dílčích úkolů. Nastavte si termíny jejich splnění. Máte- li před sebou úkol namáhavý, dejte mu nějakou časovou dotaci.

Mějte na paměti, že během práce je potřeba si dělat krátké přestávky na odpočinek, myslete tedy na ně při plánování. Může to být chvilka na šálek kávy, malé cvičení pro uvolnění a pokud máte možnost, tak krátká procházka na čerstvém vzduchu. Všechny tyto činnosti vám pomohou se na chvíli odpoutat od práce a načerpat novou energii na další pracovní úkoly.

B2B spolupráce

Nabízíme velmi výhodné ceny a slevy pro tiskárny, grafická studia či reklamní agentury.
Zjistit více

Blog & novinky

Aktuálně ze světa ABC tiskárny - nové technologie, tiskařské materiály, zajímavosti a mnohem více.
Zjistit více